© gerard lenting 2007



Casey Stoner had een super start. Niet alleen in de race maar ook bij het wereldkampioenschap wegracen op Losail. De Australier won vandaag de Grote Prijs van Qatar in de MotoGP-klasse. Hij hield dus de Italiaanse favoriet Valentino Rossi achter zich bij zijn eerste GP-zege ooit.

Stoner demonstreerde op het Losail-circuit van Doha het vermogen van zijn nieuwe 800 cc-machine met verve. Iedere ronde kwam hij op het rechte stuk naar voren spuiten. Het vermogen van zijn motor was zichtbaar beter dan die van Rossi.

Hij vocht een twintigtal ronden lang een indrukwekkende gevecht uit met de voormalig wereldkampioen, die op Yamaha gaat proberen zijn titel te heroveren. De druk van Rossi was groot maar Stoner bezweek niet.


Rossi passeerde zijn jonge Australische rivaal, tweemaal maar kon met name op de rechte stukken niet voldoende snelheid ontwikkelen om hem voor te blijven.
Rossi was de afgelopen twee seizoenen de beste in Doha en is hier razend populair. Beide keren dat hij de kop overnam steeg er applaus op van de redelijk goed bezette tribune.


"Ik had geen kans”, aldus het Italiaanse idool na afloop tegen de pers.

Bij de verloting van 2 BMW motoren en een auto vielen Diana en ik buiten de prijzen, balen dus (gewoon maar met de volvo naar huis).
- met zachte stukjes uit telesport -

Comments

Popular Posts