geen hardlopen maar scheuvelloop'n


"Hot Friesians”

Zij, is een wereldwijd gevraagd top-model. Hij, is een topper en model schaatser.
Ze missen hun familie heel erg als ze op reis zijn. Beide zijn blond, hebben blauwe ogen, zijn geboren in Friesland en veroveren de wereld.
Op de dag dat Pim Mulier werd geboren verpulverde hij het wereldrecord indoor op de 10 kilometer met maar liefst acht seconden. Vergelijk dat maar eens met een crack als Per Willy Guttormsen die op buitenijs welliswaar in 1968 nog op gewone noren naar 15.16.1 schaatste: wereldrecord! NU: 12.41,69!!!
Tijd voor een tussenstand.
"Tussenstand" is ook een aanzet tot betere, intensievere beoefening van de geschiedschrijving van de Nederlandse sport. Wat ons betreft komt er trouwens ook een historisch sportprogramma op de Nederlandse televisie. Het plan voor Andere Tijden Sport ligt klaar en als de beslissers het willen kan het er binnen een half jaar zijn.”
Eerder bood op 22 februari de voltallige redactie van "Tussenstand" het eerste exemplaar aan, aan Co Adriaanse. Op 23-jarige leeftijd schreef Adriaanse columns in het Utrechts Nieuwsblad. Adriaanse was in 1973 een zgn. spitsafdekker en schreef in zijn columns over de spitsen die hij de in de wedstrijden moest zien te stoppen. Ad van Liempt analyseerde de columns en schreef er een mooi stuk over in "Tussenstand".
In Tussenstand: oa. Marnix Koolhaas, Dossier Elfstedentocht / Jimmy Tigges & Paul Groenendijk, Heya Jan Bols
Marcel Goedhart, Mijn dochter zit op voetbal / Theo Koomen & Heinze Bakker, Wie maakt de sprong? Tot zover het persbericht. Stop de persen, nu! Maak een special over KRAMER, Sven.
We maken nog niet het eindklassement op maar slechts een tussenstandje.

Terug naar SALT LAKE - SMITTY -city - Onze Sven Kramer heeft zaterdagavond in Salt Lake City op de tien kilometer een bijna buitenaardse race gereden. De Nederlandse schaatser van Friese afkomst noteerde met 12.41,69 een nieuw wereldrecord en veroverde daarmee als vanzelfsprekend de gouden medaille op het WK afstanden. De oude mondiale toptijd (12.51.60), op naam van Kramer zelf, werd met bijna tien seconden verbeterd. Terzijde: Carl Verheijen (zilver) en Brigt Rykkje (brons) zorgden zelfs voor een geheel Nederlands podium. Het tweetal volgde wel op gepaste afstan: Verheijen 13.00,46 en Rykkje(spreek uit Rukje) met 13.06,03. Kramer veroverde eerder tijdens het WK afstanden ook al de gouden medaille op de vijf kilometer. (zachte stukjes uit de Telegraaf)

Niet normaal. Buitengewoon. Superb. Buitenaards? Niet op een buiten baan van deze aarde maar gewoon binnen, enne Salt Lake ligt wel op hoogte maar E.T. kom je er niet tegen hoor.
Maar zou de in Oostermeer geboren Doutzen er geweest zijn? Deze Doutzen Kroese wordt beschouwd als een internationaal topmodel. En is een groot deel van haar tijd woonachtig in haar appartement in New York. Als het gezicht van L’Oréal is het bestbetaalde model dat Nederland ooit heeft voortgebracht Dus als ze snel op en neer hopt met een prive lear-jet ben je er zo! En sinds dit jaar schijnt ze het dus te doen met onze Sven. Sven die al een keer of tien een wereldrecord heeft gereden als je het mij vraagt (vooruit 8 keer dan)
Doutzen:
Hair colour: BlondeEye colour: BlueDate of Birth: January 23 - 1985Place of Birth: Eastermar ( Friesland ), The NetherlandsHeight: 5'10'' - 1,78 cmMeasurements: (US) 35-24-35; (EU) 88-62-88Dress size: (US) 4; (EU) 34Shoe size: (Eur) 41 : (US) 9

Sven
1.85 en ruim tachtig kilo (ik schat 83 kg)
23 april 1986
Mavo/CIOS afgerond
is het liefdst in : Het Houtsje en Bak (Heerenveen) met zijn favoriete drankje: Cola Bacardi (en niet andersom) Zijn motto: Pijn is tijdelijk opgeven is voor altijd

http://www.svenkramer.nl/HOME/tabid/286/Default.aspx

In de tien jaar dat de er nu WK afstanden worden verreden kwam het slechts één keer eerder voor dat er een Nederlandtrio op het podium van de 10.000 meter stond. Dat was toen in Warschau 1997: Gianni Romme, Rintje Ritsma en Bob de Jong. Wie kent ze nog deze oude mannen die beschuitjes aten bij het zwembad en in een bad met ijsklontjes dobberden, een verwarmingsketel aanbevolen of in het beste geval met een muts tot over de wenkbrauwen de huiskamer in koekeloerden.
Nee, ruim baan voor Sven en Doutzen. Zij zwieren samen aan de stok op houtenkrul schaatsen op het middendeel van Thialf en dromen van een buitenaards verblijf.
12.41 wat een tijd!

Darf ich Sie Doutzen?

Comments

Popular Posts