sportieve moslima: hoge hakken echte atletiekliefde

In de P.C. Hooft was donderdag 'n stilettorace: 350 meter afleggen op hakken van minimaal 9 cm hoog. Zo lees in een anp bericht op het spoor gezet door atletiek.nl. Hoge hakken echte liefde maar dan wel atletiekliefde

Op de ANP foto meen ik te herkennen Titia van Osch, Nancy Karels (voormalig winnares) Ester van Sluys?? EN inderdaad een bekende moslima: de atlete Nasjla Jaber.

De Rotterdamse studente Najla Jaber won de tweede Stiletto Run in de sjieke winkelstraat. De fashionista heeft 10.000 euro gewonnen. Jaber zit op atletiek en haar specialiteit is de 800 meter.

gl: dat lijkt me een understatement: met pr's op de 400 in 53"64, dit jaar indoor 2'04"40 op de 800 en een outdoor tijd van 2:01.43 (ik zocht een archieffoto en vond deze van de fbk)

De 10.000 euro gaat ze uitgeven aan een trainingsstage in Portugal. ,,En ik koop een mooie jas,’’ zei ze glunderend.


GL: Ja Portugal, zou ze met Hassie Bassie van Cuyck gaan? en dan weer naar Acoteias?


Modedeskundige en jurylid Fiona Hering vindt dat ontmoedigend voor de meiden die niet op atletiek zitten. ,,Misschien dat we de wedstrijd volgend jaar in tweeën splitsen.’’


GL: juist! en verplicht op sjiek en geen leggings! of een aparte race voor burka's want onder die zwarte jurken schijnen de laatste mode en duurste merken verstopt te zitten.

Nou zie ik hier afentoe ook meisjes sporten, maar dan wel met de haren bedekt, de benen gehuld in wapperende broeken en alles verhullende wijde shirts. Of stevig door stappende dames in burka's.


Maar fashionista's op stiletto's. Dat is hier alleen binnenshuis toegestaan voor fetijisten denk ik.

Ben benieuwd hoe de moslima Jaber het hier zou vinden.

Hoewel H&M is sinds deze week open!

Comments

Popular Posts