a soul generated by love

lees net een zeer tragische bericht in het Haarlems Dagblad knip........
In Haarlem en Haarlemmerliede heeft zich maandagmiddag een weerzinwekkend drama voltrokken. Een Haarlemse man heeft zijn schoonmoeder vermoord en is daarna met zijn twee kinderen voor de trein gesprongen. De 32-jarige man stak de moeder van zijn vrouw dood in zijn woning in de Haarlemse Transvaalbuurt. De vrouw paste op dat moment op zijn zoons (4 en 6 jaar oud). Hij reed daarna naar de spoorwegovergang in de Liedeweg bij Haarlemmerliede en sleurde daar zijn twee zoontjes voor een aanstormende trein....knip
het vervolg in de Telegraaf..........
Bij zelfmoordincidenten op het spoor worden vrijwel altijd hulpverleners ingezet voor het NS-personeel en indien nodig passagiers. Jaarlijks plegen ongeveer 180 mensen zelfmoord op het spoor in Nederland. Gevallen waarbij een persoon meer mensen met zich meesleurt in de dood, zijn zeer zeldzaam. „Dit is een ontzettend triest en uniek incident”, aldus de zegsman van NS. „Het is evident dat dit een verschrikkelijke ervaring moet zijn geweest voor de machinist en andere ooggetuigen”.......knip.
en met het anp: knip.............De politie denkt dat relationele problemen het motief zijn geweest voor een 32-jarige man uit Haarlem om maandag eerst zijn schoonmoeder en daarna zijn twee jongens van 4 en 6 jaar oud en zichzelf te doden........knip

Mijn vader was wegwerker bij de NS, zeg maar railmonteur en dan lees je dit bericht toch wat anders. Op zijn begrafenis waren er tientallen NS-ers van het district noord aanwezig.
Die begrafenis in de eerste week van januari weet ik me ook nog goed te herrineren.
Ik werd hier gisteren weer even met de neus opgedrukt. Via de mail ontving ik een bericht van een ouddorpsgenoot. Na de introductie schreef hij dat hij mij natuurlijk kende (zoon van Jan en Hilda) en dat hij zich nog scherp voor de geest kon halen dat mijn vader op oudejaarsavond was doodgereden. Dit deed me direct weer denken aan de reunie van afgleopen jaar: daar verliep iedere kennismaking via hetzelfde traject. Oud en Nieuw is 35 jaar na dato nog niet wat het daarvoor was.

De impact van de dood. Maar ook de impact van de indrukken.
De twee ooggetuigen en de machinist ze zullen dit hun leven lang niet vergeten ben ik bang.
Leven en dood staan dicht bij elkaar. Een dunne scheidingslijn tussen in en uit.
In het leven staan en genieten. Iedere keer bij de confrontatie met de dood neem ik me dit weer extra voor.
Mike is al weer een maand geleden overleden. Ida al weer meer dan anderhalf jaar. Els al bijna weer een jaar zonder haar man.

Lieve lezers, het leven gaat door. Laten we elkaar beloven er met z'n allen het beste van te maken. Denk aan elkaar, steun elkaar en wees er voor elkaar. Dichtbij en ver weg. Soms is een klein gebaar: mail, telefoontje, briefje of een omhelzing, voldoende. Doen!

Anderen zeiden het zo:

God is everywhere or nowhere, the father of all people or of none, concerned about everything or nothing. Only in His presence shall we learn that the glory of humankind is not in its will to power but in its power of compassion.--Abraham Joshua Heschel

Everybody can be great ... because anybody can serve. You don't have to have a college degree to serve. You don't have to make your subject and verb agree to serve. You only need a heart full of grace. A soul generated by love.--Martin Luther King, Jr.


Great opportunities to help others seldom come, but small ones surround us everyday.--Sally Koch

I don't know what your destiny will be, but one thing I do know: the only ones among you who will be really happy are those who have sought and found how to serve.--Albert Schweitzer

Comments

Popular Posts