nieuws dichterbij dan je denkt

uit het DVHN
"De 43-jarige Hendrik Toxopeus uit Zoutkamp is kapitein van het Belgische baggerschip Pompei, dat zaterdag voor de kust van Somalië is gekaapt. Toxopeus vaart ongeveer een jaar op het schip van de firma's Jan de Nul en DEME. Dat heeft zijn broer Jelte Toxopeus uit Zoutkamp tegen het Dagblad van het Noorden gezegd...." knip

Ik blijf me verbazen hoe wereldnieuws, regionieuws zo dichtbij kan komen.
Ik bedoel: je ziet op tv een reportage op BVN van het belgische journaal, over iets wat hier relatief dichtbij speelt (er zijn banden Qatar met somalie, soedan, jemen enz) en dan lees je dat de kaptitein uit Groningen komt.

Een Amerikaanse studie heeft "bewijs opgeleverd" voor de theorie dat iedereen via zes stappen met elke andere persoon ter wereld in contact kan worden gebracht.
Six degrees of separation (letterlijk "zes niveaus van scheiding") is een theorie die stelt dat een ieder op onze planeet, via een netwerk met zes niveaus, met elkaar verbonden is.Via een netwerk, met maximaal vijf tussenschakels, is een ieder op onze planeet met elkaar verbonden. Deze hypothese is voor het eerst geopperd door de Hongaarse schrijver Karinthy Frigyes. Het concept is gebaseerd op het idee dat het aantal kenniskringen exponentieel toeneemt met het aantal schakels in de netwerkketen.

Zo komt het nieuws dus ook dichterbij......

voor de bollebozen
http://www.netsoc.tcd.ie/~mu/wiki/

Comments

Popular Posts