aangepaste tijden

KOTA BARU - Een undercover islamitisch team in de Maleisische deelstaat Kelantan speurt naar moslims die de ramadan negeren. Een etende, rokende, of drinkende moslim kan rekenen op een boete van ruim 4 euro, aldus autoriteiten maandag. Het is de eerste keer dat een dergelijk team is ingezet.
Kelantan is de enige Maleisische deelstaat die bestuurd wordt door de fundamentalistische islamitische oppositiepartij PAS. Vorig jaar veroorzaakte PAS verontwaardiging door boetes uit te delen aan vrouwen die in winkels en restaurants werken in minirokjes.

GL:
Zoals je weet mag een moslim(a) tijdens de ramadan veel niet. Niet: eten, roken of seks hebben tussen zonsopgang en zonsondergang. Dus ligt het dagelijkse leven hier na genoeg stil. Alles gaat nog een tempo langzamer. De jongens gaan korter naar school, alleen in de ochtend en komen 's avonds terug voor training. Deze training is pas na het avondgebed dus starten we om even na achten.
De winkels zijn overdag veelal dicht en gaan pas 's avonds open. Enkele grote ketens zijn in de ochtend open en daarna weer in de avond.
Pas na half zes in de namiddag zijn de eetgelegenheden hier open.

omdat ook de kantine dicht is op Aspire hebben we een lunchgroepje opgericht (mannen alleen....)
gisteren bij uwe en vandaag bij mij.
Want diana moet 'gewoon' werken!!

Comments

Popular Posts