Frederieke

Goed te lezen dat Frederieke nu ook in het bestuur zit!
Welke Frederieke?
Frederieke Leeflang:
(bron Boekel de Neree)
Specialisaties:
Mededingingsrecht en Europees recht
Werkervaring:
Frederieke Leeflang werkt sinds 1994 bij Boekel De Nerée. Vanaf 1 januari 2002 is zij als partner aan het kantoor verbonden. Van januari 1998 tot maart 1999 was zij tijdelijk werkzaam bij de juridische dienst van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en heeft uit dien hoofde veel ervaring opgedaan op het gebied van het Nederlandse mededingingsrecht. Het accent van haar praktijk ligt op het adviseren en procederen ten behoeve van ondernemingen en ondernemersverenigingen bij de NMa, de Europese Commissie en de civiele rechter. Zo adviseert zij met grote regelmaat over inbreukzaken, het kartelverbod, misbruik van economische machtsposities en concentratiecontrole. Bovendien heeft zij zeer veel ervaring op het gebied van mededingingsrechtelijke bepalingen in franchiseovereenkomsten, dealercontracten en samenwerkingsovereenkomsten. Ook adviseert zij ondernemingen over het Europese recht, waaronder staatssteun en aanbesteding, het vrij verkeer van goederen en import van producten uit landen buiten de EU.

Bijzonderheden:
Frederieke Leeflang publiceert regelmatig over de hierboven genoemde onderwerpen in Markt & Mededinging, Actualiteiten Mededingingsrecht, Mediaforum en Vastgoedmarkt. Daarnaast doceert zij aan een aantal onderwijsinstellingen en verzorgt met grote regelmaat presentaties ten behoeve van cliënten. In september 2000 heeft zij in samenwerking met prof. mr. K.M. Mortelmans een boek geschreven over de toepassing van de Mededingingswet door de Nederlandse rechter in de Mededingingsmonografieënreeks van Kluwer. Ook is zij werkzaam als docent aan het Europa instituut van de Universiteit Utrecht, als docent bij de Nederlandse Orde van Advocaten, bij OSR, bij NIK, bij Elsevier en bij Kluwer. Ook is zij bestuurslid van het Amsterdams Juridisch Genootschap "de Notariële Vereniging" en vaste medewerker van het blad Actualiteiten Mededingingsrecht.

Publicaties oa.:
Leniency Country Q&A, the Netherlands
Competition Country Q&A, the Netherlands
Economische macht sportbonden onder vuur
Inbreuken door onderneming, onmogelijkheid van toerekening aan moederonderneming?
Non-concurrentiebedingen in overname-overeenkomsten en de burgerlijke rechter
Mededingingsrecht: wat houdt dat in?
De goede advocaat
Recent developments in Dutch competition law

uit de T.
...knip..
NL sporter, belangbehartiger van veel Nederlandse topatleten, gaat samenwerken met 14 andere Europese sportvakbonden. Dat is het resultaat van een tweedaagse bijeenkomst in Parijs.
De vijftien bonden vertegenwoordigen 10.000 sporters en komen uit elf landen. „Het is uniek dat we de krachten op deze wijze gaan bundelen”, zegt Yves Kummer, de nieuwe voorzitter van EU Athletes. Kummer is ook preses van NL Sporter.
Kummer: „Op deze manier kunnen we gezamenlijk opkomen voor de belangen van atleten bij de Europese Unie, de sportfederaties en de organisatoren. Het is een belangrijke stap.”
EU Athletes gaat zich met een breed scala aan onderwerpen bezighouden. Voorbeelden daarvan zijn imagerechten, doping, racisme, licenties. In maart 2008 zal de nieuwe organisatie via een groot seminair in Amsterdam nadere standpunten bekendmaken.
Naast Kummer maakt ook Frederieke Leefland van NL Sporter deel uit van het bestuur van EU Athletes. .. knip.

Zo'n 360 sporters zijn lid van NLSporter. Een soort van belangbehartigers voor topsporters. Onafhankelijk individueel advies en collectieve belangenbehartiging. Tot nu toe komt deze club alleen in het nieuws als er weer hemelbestormende ideeen worden gelanceerd. Sporten voor een betere wereld, sporten tegen racisme etc. Het ronkt net als dit NLCoach: knip .... De doelstellingen zijn vastgelegd in ISO 2008, het beleidsplan van NLcoach. NLcoach richt zich op de volle breedte van sport en bewegen en beperkt zich niet sec tot een georganiseerde sport.
NLcoach is:Onafhankelijk en heeft geen winstoogmerk. Het is een ledenorganisatie die wordt aangestuurd door een bestuur van topcoaches, de "founders" van de organisatie.... knip.

Tot op heden heeft deze club ook nog niet zo heel veel leden. Is er weinig concreets afgeleverd en is het vooral 'founder' Alberda die afentoe de publiciteit zoekt. In november is een coachcongres waar ook de founders acte de prescence geven. Met een flinke overheidsinjectie, dat dan weer wel.

De sporters en de coaches lopen nu een keer niet warm voor dit soort organisaties. Het lijkt allemaal wel heel erg op de pogingen van de NFWS jaren terug. Johan Wakkie heeft er nog grijze haren van. Het lukt niet in Nederland deze eigenwijze individuen op een spoor te krijgen. Kijken of Frederieke dit kan veranderen in de EU.

Comments

Popular Posts