agenda

uit de T.
" Het Lyceum aan Zee in Den Helder heeft zich de woede van 500 scholieren op de hals gehaald door commerciële schoolagenda's te verbieden.
In plaats daarvan legt de school zelfgemaakte, sobere studieplanners op waarin jonge havisten en vwo'ers tenminste alle ruimte hebben om hun huiswerk op te schrijven.
Het lyceum zet dit nieuwe schooljaar een dikke streep door de agenda's van Britney Spears, Loesje of een voetbalclub. Leuk en aardig al die plaatjes, verhaaltjes en reclame, maar het leidt te veel af, zegt directeur Tjeerd Talsma. Het werkt volgens hem chaos in de hand. ,,Leerlingen komen er woensdag opeens achter dat ze donderdag een repetitie hebben. Je kunt niet vooruit plannen. Terwijl structuur juist zo belangrijk is voor de resultaten. "
De eerste - en tweedeklassers havo en vwo moeten daarom een door de school ontwikkelde studieplanner kopen (9 euro), waarin wél volop ruimte is om het huiswerk te noteren. Docenten gaan daar streng op toezien. Talsma: ,,We kunnen niet alle schooltassen ondersteboven halen om te controleren, maar als leerlingen toch hun commerciële agenda gebruiken, zullen we ze daar streng op aanspreken.".........knip

GL.
kijk daar moet je toch wel even om lachen. eventjes maar. foei commerciele agenda's, dat is de boze buitenwereld. de school heeft een eigen wereld en bereidt slechts voor op die vreemde buitenwereld. dus geeft de school eigen papieren helder gestructureerde agenda's uit.
volkomen uit de tijd!
De oplossing ligt voor de hand:
1. iedere leerling een blackberry
2.stuur de leerlingen een sms bericht als er tentamen is
3. iedere leerling met een papieren agenda komt de school niet in.

aanvullend:
4. bij de lessen handenarbeid moeten plak-en-knip-werken met thema's worden gemaakt
5. cartoons en tags ontwerpen bij de tekenlessen
6. bekende popsterren op posterformaat moeten worden getransformeerd in aliens/docenten en op de klasseavond worden tentenoongesteld.

dat zal die Tjeerd 'bokkesteert' Talsma leren!

Comments

Popular Posts