Jacobson

"The first game is always important in every competition," said Al Sadd coach Jacobson Adriaanse.

Dit zijn woorden van Co na de eerste wedstrijd in de nationale competitie van Qatar.
De nieuwe trainer van Al Sadd, zeg maar het Ajax van Doha, stond vaak aan de lijn te gebaren. Brede zwaaiende armbewegingen met de motoriek van Ian Dury ( die net aan het eind van Co's actieve loopbaan een hit had in 1978 met Sex And Drugs And Rock ’n Roll, een klassieker die in minder dan drie minuten -en in vier woorden- aangaf waar het uiteindelijk in de muziek cq het leven om draait) en uit de verte, vanaf de tribune, leek hij wel een beetje op Hans Dulfer.
Coach van het Jaar 2004 in Nederland als trainer van AZ en trainer van het jaar 2006 in Portugal van bekerwinaar Porto. Dat is het wel zo'n beetje de erelijst van voormalig voorstopper en sinds 1979 trainer Jacobson "Co" Adriaanse (Amsterdam 21-07-1947).

De wandtegelteksten: " Scorebordjournalistiek", "Woonerfvoetbal" en "Avondvoetballer", zijn hier nog niet in het Arabisch op Delfs blauw te krijgen trouwens. Het zal niet lang duren want wat ik gisteravond zag was: midweeksbedrijvenvoetbal op een te hete zomeravond. slaapverwekkend, saai en een foutenfestival van beide kanten. Dus niet alleen de kampioen stond te knoeien maar ook de runnerup van de Emir-cup aan de andere kant.

Volgende keer maar eens kijken wat Wotte er van bakt bij het gedegradeerde Al Alli.

http://www.gulf-times.com/site/topics/article.asp?cu_no=2&item_no=171840&version=1&template_id=49&parent_id=29

Comments

Popular Posts