arie als



Tussen wat werkzaamheden door even tijd om de website van De Spartaan te bezoeken. Klik, klik en lees een stukje over .........
knip..
Dinsdag 13 november is door de deelnemers van de "Tour de Tirol" het door hun opgehaalde sponsorbedrag overhandigd aan Monique van Bijsterveld van de Stichting ALS.
In het bijzijn van Helma en Arie Vergunst die als stimulator voor deelname aan de "Tour de Tirol" en als lijder aan de verschrikkelijke ziekte ALS er gelukkig bij kon zijn. Tevens waren vele Spartaan leden en m.n. de Tirol-gangers aanwezig.
knip...

Dan schrik je toch even want een progressieve ziekte met dodelijke afloop is al erg. Maar als je dan Arie zit zitten. Ik bedoel als ik aan Arie denk dan is het de frisse blozende kop van iemand die eigenlijk alleen spelletjes wilde doen. Spelen met lopen met name. een aciteve assistent looptrainer bij de club in Lisse.

snel Google ik en lees dat Stephen Hawking, Sylvia de Leur en MaoZedong ook leden aan ALS. Net al d de legendarische nummer 4 van de Yankees: Lou Gehring.
knip....
Amyotrophic lateral sclerosis (ALS, sometimes called Lou Gehrig's Disease, Maladie de Charcot or motor neurone disease) is a progressive, usually fatal, neurodegenerative disease caused by the degeneration of motor neurons, the nerve cells in the central nervous system that control voluntary muscle movement
knip....

Soms zou je willen dat het verzamelen van kennis een leukere kant heeft.
Dankzij Arie weet ik meer over ALS, jammer genoeg.

http://www.als-centrum.nl/

Comments

Popular Posts