een wereld van verschil

Terwijl er een actief buienfront over Nederland trekt en de temperatuur zo rond de tien graden schommelt, scoort Erben Duikboot een heus WR in Calgary en BBQ-ed de familie Lenting in Doha.

Deze week sprak ik kort met Uwe Hakus over Duitsers. Als voormalig Oost Duitser heeft hij nog steeds te maken met discriminatie door de Wessies. Ook binnen Aspire is deze tweedeling Oost-West te zien. Raar dit te moeten constateren bijna twintig jaar na de val van de Muur.

Gisteren ook weer eens in de buurt van mijn ouder appartement in hartje down-town gekeken. In rap tempo verdwijnt daar de oude laagbouw en komt de ene na de andere toren uit de bouwput. Allemaal hutje mutje opelkaar gebouwde appartementenflats. En dat terwijl er toch voldoende ruimte is in Qatar en aan de andere kant de behoefte aan dit soort woningen niet zo groot is (zeker niet voor meer dan omgerekend 2000 euri per maand!)

Voor het eerst ook even bij Oriental Carpets binnen geweest (een toeristische trekpleister in Doha). We hebben in India een tweetal tapijten (Qum; zijde) gekocht en zoeken nu een systeem om ze op te hangen. Dat hadden ze niet maar we zagen wel heel veel tapijten....... maar niet zo mooi als de onze.

's avonds lekker buiten BBQ met Brazilaanse ribeye, Qatarese garnalen en Egyptische kipsate. heerlijke temperatuur zo 's avonds. lekker genieten en kletsen en de agenda voor de komende weken door lopen.

Diana is de komende weken steeds doordeweeks in Dubai, de eerste indoorwedstrijden staan in de Aspire Dome voor de deur, ik ga naar Nederland en enpassant naar het coachcongres (samen met Uwe, de sprintcoach), Diana is bij de DSA (Dutch Speaking Association) de Zwarte Piet, samen doen we nog een lang weekend UAE en dan is het al weer bijna kerst.

een wereld van verschil. we genieten. tellen onze zegeningen. vergeten even de beslommeringen en problemen. BBQ buiten! Wennemarst schaatst binnen. Lekker warm en in Nederland is het koud. verschil moet er zijn.

Comments

Popular Posts