luchthaven

Luchthaven Schiphol. Heb ik altijd een begrip gevonden. De combinatie van haven en schip maakt het extra interessant. Zo probeerde ik altijd een voorstelling te maken van een haven in lucht en grote zeppelins die in rijen lagen te wachten om aftemeren op schiphol. Een schoolreisje naar Schiphol met de lagere school was een must maar het temperde mijn voorstellingsvermogen danig. Het was meer verkeerspark Assen maar in plaats van trapauto's nu vliegtuigjes. Dat beeld heb ik snel weer verdrongen. Nu het al jaren Amsterdam Airport schreeuwt blijf ik weer hangen in mijn lucht-haven-schip-hol. En des te meer je reist des te meer zie je dat het op Schiphol best aardig geregeld is. Bewegwijzering, ruimtelijk ingedeeld en overzichtelijk.

Dat laatste is Doha ook. Komt door het kleinschalige maar dat verandert snel. et wordt drukker en drukker. Maar gelukkig hebben we door het vele vliegen een voorkeursplekje en sinds kort ook de mogelijkheid tot een E-card. Met deze E-card gaat ook de douane procedure een stuk sneller.
De luchthaven van doha heeft een zeer grote duty free in vergelijk met het totale oppervlak. Er is van alles te koop. en door de sterke euro ook goedkoop.
ze hebben een prijs gewonnen lees ik net.

Qatar Duty Free and Doha International Airport, subsidiaries of Qatar Airways, have been named ‘Best Duty Free Operator’ and ‘Best Passenger Handling Airport’ respectively in the Middle East at the Aviation Business Awards.

Alleen dat passenger handling..............
maar ja dat is een ander verhaal

Comments

Popular Posts