schrijfambities

een leuk stukje in de krant van vandaag (uit de T.)
ik ben niet alleen!
er zijn misschien wel 2,5 miljoen nederlanders die als tijdverdrijf, voor de hobby, dingen schrijven, zaken beschrijven, gebeurtenissen optekenen, bloggen, rijmt of dicht en soms een (kort) verhaal schrijft,
" De meeste schrijvers ervaren hun hobby echter als uitlaatklep of ontspanning".
En zo is het maar net.

knip........

AMSTERDAM - Nederland telt een miljoen mensen die voor de hobby schrijven. Nog eens anderhalf miljoen mensen schrijven op dit moment nog niet, maar hebben wel aspiraties daartoe.
Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van het dagblad Trouw dat donderdag in die krant staat. Voor het schrijfonderzoek werden ruim 2600 mensen ondervraagd. Een derde van de hobbyschrijvers koestert de ambitie of droom officieel te debuteren. De meeste schrijvers ervaren hun hobby echter als uitlaatklep of ontspanning.

De populairste genres zijn het blog op internet en het dagboek. Ook gedichten en korte verhalen zijn populair. Slechts 4 procent van de auteurs waagt zich aan het schrijven van een roman.

Er zijn meer vrouwen dan mannen die als hobby schrijven. Het gaat vaak om jonge mensen. Ruim 40 procent van de amateurschrijvers is tussen de 18 en 34 jaar. Het gaat veelal om hoog opgeleide en welgestelde personen........... knip

Comments

Popular Posts