40 dagen

1° dia Domingo

2° dia Segunda-feira

3° dia Terça-feira

4° dia Quarta-feira

5° dia Quinta-feira

6° dia Sexta-feira

último dia Sábado

Zo maar even weer de dagen van de week erbij. Morgen dus donderdag.
Geen officiele vrije dag hier op Hemelvaartsdag. In het Latijn: Ascensionis Domini dan wordt binnen het Christendom herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God, zijn vader in de hemel, op de veertigste dag van Zijn opstanding. De viering is onderdeel van de paascyclus. Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag, tien dagen vóór Pinksteren. In sommige landen (bijvoorbeeld Portugal en Spanje) viert men de Hemelvaart op de zondag zeven dagen voor Pinksteren (lees wiki:Contudo, algumas províncias católicas mudaram essa celebração para o domingo subsequente.)

Tijdens het vervblijf in Qatar kwam ik er achter dat ook in de Islam dit beschreven wordt. Ook hierover wikipedia>
Binnen de islam is sprake van de hemelvaart (Nachtreis) van Mohammed en de hemelvaart van de profeet Jezus, die echter plaats zou hebben gevonden, voordat Jezus gekruisigd werd. De Nachtreis is de hemelvaart die de islamitische profeet Mohammed maakte op het hemelse dier Buraq in een nacht in het jaar AH 1. Hij zou volgens de Overleveringen gebeden hebben met de profeten en sprak er met God. Daarna keerde hij terug naar aarde. De hemelvaart wordt als bewijsteken gevraagd voor Mohammed.
"Of tenzij je een huis hebt van goud, of tenzij je ten hemel stijgt, maar wij zullen in uw hemelvaart niet geloven tenzij je ons een boek neerzendt dat wij kunnen lezen." Zeg: "Glorie zij mijn Heer: ik ben slechts mens en boodschapper!" (soera De Nachtreis 93)
Daarnaast is er binnen de islam sprake van een hemelvaart van Jezus. De Koran stelt in soera De Vrouwen 157 dat Jezus niet aan het kruis is gestorven; God zou Jezus reeds tot Hem 'verhoogd' of 'opgeheven' hebben.
Toen God zeide: "O, Jezus, ik zal u doen sterven en u tot Mij; opheffen en u zuiveren van de ongelovigen en zal uw volgelingen tot de laatste dag over hen doen zegevieren die u niet geloven; dan zal uw terugkeer tot Mij zijn en Ik zal onder u rechtspreken over datgeen waarin je verschilde. (soera Het Geslacht van Imraan 55)

Comments

Popular Posts