roads 2014

Het duel tussen Montserrat en Belize. Normaal een klein stukje. In de marge van het internationale voetbal geweld. (Gisteren speelde 'mijn' Santos gelijk in de eerste wedstrijd van de finale Copa de Libertadores: 0-0.)
Winnaar werd Belize het won dit 'uitduel' in Trinidad en Tobago met 5-2 want Montserrat heeft geen eigen stadion (dat aan de FIFA-eisen voldoet).
Waarom dan de aandacht voor de huidige nummers 202 en 172 van de ranglijst van FIFA? Ze speelden het allereerste duel in de zogeheten 'Road to Brasil'
Met dit duel is de weg naar het WK voetbal van 2014, dat hier in Brazilië wordt gehouden, officieel ingeslagen.

Hoewel de officiele loting voor de kwalificatie pas eind juli wordt gehouden, spelen meerdere landen in Midden-Amerika en het Caribisch gebied regionale kwalificatieduels.

Ondertussen wordt er druk aan de weg gewerkt. Infrastructuur in de speelsteden van de voorronden. Extra landingsbanen bij de vliegvelden in de omgeving van de speelsteden. Wegen naar stadions. Allemaal druk druk. Ook Uberlandia hoopt een graantje mee te pikken als trainingslocatie. Het zal druk worden want het is nu afentoe al een puinhoop de vliegvelden en ook niet alle stadions zijn klaar. De vraag is zelfs of twee nog te bouwen stadions wel op tijd af zijn en sommigen vragen zich af of ze wel gebouwd gaan worden. Het is eerder 2014 dan je denkt.

Comments

Popular Posts