taal enzo

Groningse vrouw mist bocht door telefoontje, dat was de kop boven het bericht.

Eerst bedacht ik er moet vast staan : Groningse mist bocht door telefoontje. Ze bleef maar recht door rijden helemaal in gesprek via haar telefoon had ze niks in de gaten. Dagen was ze vermist en pas weken later werd ze terug gevonden aan het eind van een doodlopende weg. De batterij van de telefoon was leeg en de benzine op.
Maar nee.

Toen bedacht ik wat voor bocht of welk bocht.
Had ze een bord niet gezien. Wist ze niet wat het tekentje op bord voorstelde? He wat is dat, een driehoekig bord met rode rand en op het witte midden vlak een soort van teken : een mislukte vier een worm met een hard stukje in het lijf of een eh, een boemerang? Geen idee. Wat voor bocht miste ze? De weg boog naar rechts en zij ging rechtdoor. Dan vloog ze juist uit de bocht (en miste deze dus niet).

Of ging ze boodschappen doen maar miste ze door een telefoontje over de beaujolais primeur de azijn die in de aanbieding was? Dat bocht mis je echt niet!

DVHN:
“Een 28-jarige automobiliste uit Groningen miste maandagmiddag op de Akeleiweg in haar woonplaats de bocht toen zij even haar mobiele telefoon raadpleegde. Haar auto ramde een lantaarnpaal, schoot door een groenstrook en belandde op de rechterzijde in een ondiepe sloot.”

Comments

Popular Posts