coach, coaches and coaching


foto anp

1.
Zwolle - Er moeten fietscoaches komen in Zwolle om de chaos tegen te gaan die wordt veroorzaakt door gestalde fietsen. Dat is althans waar GroenLinks in Zwolle voor pleit. De fietscoaches moeten in de binnenstad en bij het centrum fietsers, bromfietsers en scooteraars aanspreken als ze hun tweewieler opeen plek neerzetten waar dat niet mag.
= dit is dus gewoon een politietaak.

2.
Coaching (engels) is term die te pas en te onpas voor veel verschillende begeleidingsvormen gebruikt wordt. Andere veelgebruikte termen voor het begeleiden van mensen zijn: supervisie, mentoring, counseling, managing en soms ook therapie.

3.
ik blijf het gewoon bij de sportleiders houden. die coachen sporters.
eerder deze week maarten stekelenburg in het nieuws als voetbalcoach in zuid afrika. maarten is oud ciosser en zoon van jan stekelenburg de eindredacteur van studio sport.
gisteren in het nieuws tenniscoach Dennis Schenk. oud leerling op cios overveen die ik zo nog voor me zie met zijn rackettas en een licht blauwe polo. Dennis is nu aan het coachen op Wimbledon: Robin Haase.

nabrander.
vaak wordt een sportcoach inghuurd als goochelaar. jonge coach doet het goed in Portugal hup nu een kunstje in de Premier League (Villas Boas). jonge coach doet het goed bij herrieclub? hup nu naar miljoenenclub (john van de brom).

Comments

Popular Posts