concentratie

drie voorbeelden van geen concentratie en de gevolgen.
1. de eerste oefening voor de atleet is een pop-up: afzet bij het hoogspringen, stijgen en landen op de grond om daarna door te lopen.
bij de eerste keer ging het goed, heupen stijgen mooi maar bij de tweede keer zakt hij weg in de voorlaatste pas, maakt afzet niet af en laat zich uit de bocht slingeren; landt op het kussen en zwikt door zijn enkel. lijkt niet veel aan de hand maar uiteindelijk toch een behoorlijke kneuzing en bij onderzoek komt een oud fractuur boven. Ongeconcentreerd in training.
2. gelukkig is het de niet afzet kant. dus met twee weken rust moet het al heel veel beter zijn. we besluiten tot 1x per dag onbelast oefenen voor het bovenlichaam en fysio. de atleet kan niet stilzitten en na een tweede onderzoek toch maar een klittenband spalk. Ongeconcentreerd in ADL.
3. na drie weken blijkt er nog steeds zwelling te zijn. navraag leert dat de atleet niet rust, heel veel in beweging is. nog steeds zwelling. dus een nieuw onderzoek. Ongeconcentreerd bij herstelmaatregelen.

Het gevolg: hoewel de ranglijst van vorig jaar niet meetelt had hij op grond van de gesprongen hoogte zich al voor geselcteerd voor de PAGU20. maar dit jaar slechts een keer wedstrijd gedaan: matig en nu dus geen mogelijkheid tot deelnam kampioenschap en laatst kans voor aanwijzing PAG.
kortom het kost de atleet in kwestie een jaar. hij is nog een jaar junior maar het is wel een kostbare leerschool.

Comments

Popular Posts