birds


1riyal
Originally uploaded by gerard sport.
Er zijn veel vreemde vogels in Qatar. Mar dan wel zonder veren. De echte vogels laten zich nauwelijks zien. Of ik ze (nog) niet. Qatar is bij ornithologen bekend om de hoeveelheid gastfladderaars: van de 255 soorten zijn er zo’n 180 winter-/zomergasten op dit puntje aan het arabisch schiereiland.
Af en toe zit er een mus bij me op de vensterbank. Verder zoeken de vogels het groen op en de schaduw.In de grote zandbak zijn beide schaars. Op het sportterrein zijn er nu in de ochtend wat meer vogels, het is ‘sn achts koeler en op het gras ligt dan wat dauw. Ze kwetteren nu in ieder gaval in de palmbomen. Ook op de rand van het Khalifa stadion zitten vogels. Nauwelijks te zien maar wel te horen als we er trainen. Ook zij komen af op het groen van het voetbalveld en de schuilen onder de grote overkapping. De golfbaan is zoals altijd een oase van groen. Hier is dat geen uitzondering maar het kost wel liters water om het ook groen te houden. Het trekt vogels aan maar ze lieten zich in de zomer niet zien als ik op de afslagplaats mijn swing probeerde. Aan het strand moeten er meeuwen en steltlopers zijn. Maar aangezien het water zo heet is dat de hond van mijn collega Ralf er niet durft zie ik ook geen vogels op het strand vanaf mijn strandstoel.
Toch maar eens aan Katia vragen. Ze is onze communicatie-miep en trippelt op hoge hakken en ranke benen door het gebouw. Toen ik haar eens vroeg wat voor sport ze deed keek ze met ontzet aan. De grote zwarte kijkers werden donker, de wenkbrauwen schoten omhoog: “Ik?” “Oh nee”, zeiden haar rood gestifte lippen die een beetje gingen pruilen toen ik vroeg: wat dan wel?
“I like birdwatching”. De verbazing moet van mijn gezicht te lezen zijn geweest, want ze riposteerde direct met: Why not!
Ik lachte. “It is a surprise, but you know, I love bird watching too.” Ze kijkt koket en vraagt waar dan wel. “At the beach”, terwijl ik mijn gezicht in de plooi tracht te houden. Serieus voeg ik er aan toe: Watching birds never bores me!!
Even denk ik dat ik het er te dik heb opgelegd maar nee deze bird heeft niks in de gaten. Tijdens een bedrijfsuitje kwam ze enthousiast met haar digitale camera op me af om op het beeldschermpje een klein meeuwtje te tonen. Ik lachte mijn beste breedste glimlach maar herkende het soort niet.
Gerard, de birdwatcher, (en vroeger volger van Larry Bird) moet het in Qatar doen met de vogels op het bankbiljet van 1 QR.

Comments

Popular Posts