ramadan in het weekend

vandaag is het zondag, mijn eerste werkdag en ik ben nog steeds een beetje in de war. in de eerste plaats doordat het ritme van de dag totaal anders is. in de morgen ben ik wel aan het werk maar geen training, dan is er een lange pauze en trainen we pas van acht tot tien. voor ik thuis ben is het dus half elf. nu heb ik vorige week mijn normale ritme proberen aan te houden met in de ochtend om zes uur naar aspire en dan zelf trainen. maar dat hou je niet echt vol tenzij je in de middag een dutje doet en zelf eten maakt.
in het weekend het zelfde laken een pak want de hele dag dus nergens iets open om te eten of te drinken. dus moet je inslaan en thuis wat maken. en de winkels zijn in de morgen kort open en 's avonds later pas na zeven.
Het hele leven is hier dus verschoven naar de avond. na de eerste lichte maaltijd gaat iedereen voor gebed naar de moskee. op vrijdag was dat echt massaal! Rijen voor de moskee bij mij in de buurt.
Zelf even met wat collega's naar de beach-club van het intercontinental hotel geweest: rustig strand en lekkere strandstoelen bij het zwembad PLUS............in een afgesloten ruimte iets te eten en te drinken. In een aantal golfstaatjes is er wel wat open vertelde de manager. maar in bijvoorbeeld saudi arabie helemaal niks. zelfs strenge straffen als je in het openbaar iets nuttigd tijdens de ramadan overdag.
hier in Qatar is het 's avonds een drukte van belang en op donderdag en vrijdag avond laat rond middernacht gaan er nog veel mensen dineren in de speciale tenten (200-300 man )die de grote hotels hebben opgesteld.
op zaterdag was er ook nationale training en ik zou daar in eerste instantie gaan kijken. maar mijn middag dutje duurde iets langer dus volgende week dan maar.
misschien is dan mijn ritme ook wat beter.

Comments

Popular Posts