ramadan dag 10

Bij de ramadan denk ik vooral aan vasten. Dus niet eten en drinken.
Hier in Qatar gaat het meer om: eten.
Daarom hebben we vanavond met de atletiekgroep een etentje. En wordt je verder ook regelmatig uitgenodigd om te komen eten. Eerste kans is de Iftar: een lichte maaltijd en veel zoetigheden direct na zonsondergang. Of een uitgebreide mogelijkheid zo rond 22-24 uur.
Veelal thuis, soms gemeenschappelijk of voor de rijkere mensen in speciale tenten bij de grote hotels.
Bij mij in de buurt is het rond deze tijd een drukte van belang. Twee 'restaurants' zitten pal naast elkaar (ingeklemd tussen twee bakkers en een supermarktje). Ze verzorgen kebab. Fourwheeldrives komen af en aan en veel auto's in de straat. Het is allemaal op een kruispunt. Dus iedereen staat vast. En toetert. Toeteren om er langs te kunnen, toeteren om te parkeren, toeteren om een bekende te groeten, toeteren om aandacht. Want je blijft gewoon in je auto zitten om te bestellen. De mannen rennen zich het apezuur. Zoeken naar de auto voor de juiste bestelling en rennen naar een nieuwe auto om de concurrent voor te zijn.
Gisteravond er tussen door gelaveerd om thuis te komen, valt niet mee met een nieuwe auto waar je afmetingen nog niet precies van kent ;)
En later wandelend om zelf eten te halen. Drie spiezen met kippevlees, een zakje met groen en zuur en een broodje voor 6 QR (1,25 euro).
Volgende week een aantal eetafspraken, eens kijken hoe dat zal zijn en hoe het zal smaken.
Ramadan moebarak!

Comments

Popular Posts