kortom

kortom een perfecte race


McLaughlin is de dochter van Willie McLaughlin, die bij de Olympische trials in 1984 de halve finale haalde op de 400 m. Haar moeder liep niet onverdienstelijk 2.12 op de 800 meter.
Kortom ze heeft prima genen van huis uit.

Ja, gelijk met de deur in huis vallen. Wat een race van de Amerikaanse Sydney Michelle McLaughlin-Levrone op de volle tartan ronde eerder dit jaar 48.74 liep en ook nog 22.07 op de halve afstand.
Tel daarbij dat ze vorig jaar indoor ook nog 7.33 liep op de 60 meter. 
Kortom ze heeft snelheid en snelheid uithouding.

Zij werd in augustus 2021 olympisch kampioene in Tokio met een wereldrecord.:51.46. Op diezelfde Spelen won zij ook nog een keer goud met de Amerikaanse 4x4 estafetteploeg.
Kortom ze heeft Olympische ervaring.

McLaughlin is tevens de eerste vrouw ter wereld die in 2021  de 400 m horden binnen de 52 seconden liep. In juli 2022 werd ze kampioen op het  WK in Eugene de eerste vrouw die op deze discipline onder de 51 seconden eindigde. Op dezelfde baan verbeteren dit jaar tot 50.65
Kortom ze weet hoe ze grenzen kan verleggen.

Een jaar na de Olympische Spelen van Tokio verbeterde McLaughlin haar daar gelopen wereldrecord op de 400 m horden. Zij deed dat in een tijd van 51,41 tijdens de Amerikaanse kampioenschappen. Op de WK in Eugene (VS) in 2022 stelde ze het wereldrecord nog scherper tot 50,68. In 2024, twee maanden voor de Olympische Spelen in Parijs, verbeterde ze haar eigen wereldrecord opnieuw, nu tot 50,65, wederom gelopen in Eugene.
Kortom ze weet te pieken.

Dat ze door Bob Kersee van het Europese circuit weg wordt gehouden zorgde voor onbegrip bij sommigen en voor achterdocht bij anderen. Feit is dat ze weinig tegen onze Femke liep. Tot nu!
Bol gaat voor goud was gezien de bovenstaande opsomming niet erg realistisch mijns inziens. Bol is goed maar niet goed genoeg om het McLaughlin moeilijk te maken op dit moment. Wat gisteren gebeurde met Klaver op de ronde zonder horden gebeurde nu met Bol op de vierhonderd meter met horden. 
De start te snel en harder dan in haar pb race), te veel forceren om mee te gaan en dan verkrampen zonder dat er nog extra energie in de tank zit. 

Wat rest is een prima bronzen plak achter twee atleten die beide een persoonlijk record lopen en Cockrell de tweede atlete ooit onder 52,  terwijl Femke Bol  ver verwijdert blijft van haar 50.95 (hoewel 51.30 een beter indicatie is dan de tijd op hoogte La Chaud de Fonds) met 52.15.
(c)pim ras



Kortom: de 4x4 voor de Nederlandse vrouwen wordt ook nog een hele kluif.

Comments

Popular Posts